Receptbeskrivning
Korvpuckar med rotmos
Ingredienser
för
1000 g kålrot i tärningar
200 g morot i tärningar
6 dl buljong
300 g potatis i bitar
2 tsk smör
500 g kycklingkorv
2 msk skånsk senap
2 st rödlök skivor
8 st basilikablad
4 msk riven ost max 12 %
1 knippe persilja
2 st tomat klyftor
salt
peppar
200 g morot i tärningar
6 dl buljong
300 g potatis i bitar
2 tsk smör
500 g kycklingkorv
2 msk skånsk senap
2 st rödlök skivor
8 st basilikablad
4 msk riven ost max 12 %
1 knippe persilja
2 st tomat klyftor
salt
peppar
Beskrivning
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka kålrot och morot i buljongen 10 min. Tillsätt potatisen och koka allt mjukt ca 10 min till. Häll av spadet men spara det. Mosa rotfrukterna, rör ner smöret och späd med buljongen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skär korven i 12 skivor. Lägg ihop dem 3 och 3 med senap, rödlök och basilika mellan i en ugnsfast form. Strö lite ost över. Fäst ev med tandpetare eller rosmarinkvist. Baka mitt i ugnen ca 15 min.
Garnera med: persilja
Servera med: senap och tomatklyftor
378 kcal/portion
Sätt ugnen på 225°. Koka kålrot och morot i buljongen 10 min. Tillsätt potatisen och koka allt mjukt ca 10 min till. Häll av spadet men spara det. Mosa rotfrukterna, rör ner smöret och späd med buljongen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skär korven i 12 skivor. Lägg ihop dem 3 och 3 med senap, rödlök och basilika mellan i en ugnsfast form. Strö lite ost över. Fäst ev med tandpetare eller rosmarinkvist. Baka mitt i ugnen ca 15 min.
Garnera med: persilja
Servera med: senap och tomatklyftor
378 kcal/portion
Visningar: 262
Inlagt 2019-03-21 14:26:11

