Receptbeskrivning
Köttfärslimpa
Ingredienser
för
köttfärs 1-1,5 kg
2 dl ströbröd
4 dl mjölk
2 st ägg
bbq-sås 0,5 dl
1 msk chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
riven mozzarella 1 st påse
3 st babybel ostar
2 st korvar
4 frp bacon
2 dl ströbröd
4 dl mjölk
2 st ägg
bbq-sås 0,5 dl
1 msk chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
riven mozzarella 1 st påse
3 st babybel ostar
2 st korvar
4 frp bacon
Beskrivning
Blötlägg ströbrödet i mjölken, låt stå ca 10 minuter. Lägg färsen i en bunke och blanda med ströbröd, ägg, bbq-sås, chiliflakes, vitlökspulver och salt.
Lägg bacon i en rund form med löstagbar botten så de täcker botten och sidorna. Lägg ena änden i mitten och låt den andra änden hänga utanför
Lägg i färsen och tryck ut vallgravar i färsen för ost och korv. Lägg riven mozzarella i den yttersta vallgraven, korv i den mittersta och babybel ostarna i mitten. Vik in baconkanterna så att all köttfärs täcks.

Baka i ugnen ca 40-50 min på 175°C. Du kan behöva täcka över formen efter en stund så att baconet inte får för mycket färg.
Servera gärna med bbq-sås och klyftpotatis.
Lägg bacon i en rund form med löstagbar botten så de täcker botten och sidorna. Lägg ena änden i mitten och låt den andra änden hänga utanför
Lägg i färsen och tryck ut vallgravar i färsen för ost och korv. Lägg riven mozzarella i den yttersta vallgraven, korv i den mittersta och babybel ostarna i mitten. Vik in baconkanterna så att all köttfärs täcks.

Baka i ugnen ca 40-50 min på 175°C. Du kan behöva täcka över formen efter en stund så att baconet inte får för mycket färg.
Servera gärna med bbq-sås och klyftpotatis.
Visningar: 203
Inlagt 2019-03-26 09:16:12






0 min