Receptbeskrivning

Köttfärslimpa fylld med potatismos

Ingredienser för
1 kg köttfärs
2 dl lök hackad
3 st vitlöksklyftor
2 dl parmesan
2 st ägg
2 dl brödsmulor
2 tsk salt
peppar 1,5 tsk
2 tsk worcestershire sås
1 dl mjölk
1 dl persilja
28 st baconremsor
Ketchupröra
ketchup 3,5 dl
1 dl brunt socker
2 tsk senapspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
Potatismos
kokad potatis 0,5 kg
2 msk smör
1 tsk salt
peppar 0,5 tsk
1 dl parmesan
2 dl mjölk


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 180°C.
Stek löken och vitlöken tillsammans och häll sedan ner dem i en skål med köttfärsen. Tillsätt parmesan, ägg, brödsmulor, salt, peppar, sås och mjölk och blanda. Häll i persiljan och blanda med köttfärsen.
Blanda ketchupen med socker, senapspulver, lökpulver, paprikapulver och tomatpurén. Spara halva i en separat skål.
Blanda ingredienserna till potatismoset.
Ta fram en ugnsform, typ sockerkaksform, och klä sidorna med bacon - de ska hänga ut lite från kanten. Pensla sida insidan av baconen med ketchupröran. Fyll sedan upp formen med hälften av köttfärsröran. Jämna till och, med hjälp av händerna, tryck upp den lite mot väggarna. Lägg sedan på potatismoset och jämna ut. Lägg sedan på den resterande köttfärsröran och jämna ut. Pensla med ketchupröran och vik sedan in baconen. Täck över formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i 1 timme, ta bort folien efter 30 minuter och häll bort fettet.
Ta ut limpan och vänd ut den på ett galler, ta fram den sparade ketchupröran och glasera den. Sätt sedan tillbaka den i ugnen i 5 minuter.

Visningar: 219
Inlagt 2019-03-26 09:20:48