Receptbeskrivning

Italiensk lax med fetaostkräm

Ingredienser för
4 st portionsbitar lax
1 burk soltorkade tomater i olja
1 st vitlöksklyfta
flingsalt
10 st potatis
ruccola
italiensk salladskrydda
Fetaostkräm
creme fraiche 2,5 dl
pressad vitlöksklyfta 0,5 st
1 frp fetaost
salt
italiensk salladskrydda


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
Fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  
Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig.
Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen

Visningar: 186
Inlagt 2019-03-26 09:38:06