Receptbeskrivning
Panerad rödspätta
Ingredienser
för
500 g rödspätta ben/skinnfri
salt
citronpeppar
2 st ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör
smör
grädde
dill
salt
peppar
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk dill fryst
pressad citronsaft 0,5 msk
salt
salt
citronpeppar
2 st ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör
Potatismos med dill
potatis mjöligsmör
grädde
dill
salt
peppar
Dillsås
4 dl gräddfil 3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk dill fryst
pressad citronsaft 0,5 msk
salt
Beskrivning
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens.
Smaka av med dill & salt+ peppar.
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
Använd skalade räkor, citron och dill till garnering.
Smaka av med dill & salt+ peppar.
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
Använd skalade räkor, citron och dill till garnering.
Visningar: 228
Inlagt 2019-03-26 10:25:19






0 min