Receptbeskrivning
Kyckling och linsgryta med ingefära och kardemumma
Ingredienser
för
Beskrivning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt och peppar
2 dl torkade röda linser
Ca 400 krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt
Skala lök och vitlök. Skiva de gula lökarna och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Bryn kycklingen i oljan i en gryta och lyft upp på en tallrik. Tillsätt lök,
vitlök och chili och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kryddorna och fräs
ytterligare 1 minut.
Tillsätt linser, tomatkross och buljong. Lägg tillbaka kycklingen och låt
koka tills innertemperaturen är 720C, ca 20 minuter. Vänd filéerna
några gånger under tiden.
Lyft upp kycklingen på en tallrik. Rör ner yoghurten, koka upp och lägg
tillbaka kycklingen.
Till servering: Servera grytan med naanbröd och persilja.
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt och peppar
2 dl torkade röda linser
Ca 400 krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt
Skala lök och vitlök. Skiva de gula lökarna och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Bryn kycklingen i oljan i en gryta och lyft upp på en tallrik. Tillsätt lök,
vitlök och chili och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kryddorna och fräs
ytterligare 1 minut.
Tillsätt linser, tomatkross och buljong. Lägg tillbaka kycklingen och låt
koka tills innertemperaturen är 720C, ca 20 minuter. Vänd filéerna
några gånger under tiden.
Lyft upp kycklingen på en tallrik. Rör ner yoghurten, koka upp och lägg
tillbaka kycklingen.
Till servering: Servera grytan med naanbröd och persilja.
Visningar: 381
Inlagt 2019-04-06 15:14:23

