Receptbeskrivning
Indisk sallad, ”kachoomar”
Ingredienser
för
Beskrivning
Den här rätten heter egentligen ”Kachoomar” och är en fräsch men het sallad som passar utmärkt till en indisk gryta.
1/2 gurka
3 tomater
1 gul lök
2 gröna chilifrukter
En knippa färsk koriander
En nypa strösocker
1/2 pressad citron
Lite salt
Skär gurkan i tunna stavar genom att först dela den på längden fyra gånger och sedan tvärs över. Dela och kärna ur tomaterna och skär ner dem i mindre bitar. Hacka löken. Skär chili i tunna skivor (vill du ha den lite mildare så kärna ur och ta bort mellanväggarna först. Finhacka koriandern. Blanda samman alltihopa och krydda med en nypa socker, lite salt och citronsaft. Låt den stå en liten stund i kylen så att den får mogna lite innan du serverar. Det bästa är om man gör den före man tillagar resten av maten.
1/2 gurka
3 tomater
1 gul lök
2 gröna chilifrukter
En knippa färsk koriander
En nypa strösocker
1/2 pressad citron
Lite salt
Skär gurkan i tunna stavar genom att först dela den på längden fyra gånger och sedan tvärs över. Dela och kärna ur tomaterna och skär ner dem i mindre bitar. Hacka löken. Skär chili i tunna skivor (vill du ha den lite mildare så kärna ur och ta bort mellanväggarna först. Finhacka koriandern. Blanda samman alltihopa och krydda med en nypa socker, lite salt och citronsaft. Låt den stå en liten stund i kylen så att den får mogna lite innan du serverar. Det bästa är om man gör den före man tillagar resten av maten.
Visningar: 443
Inlagt 2019-04-06 17:16:49

