Receptbeskrivning

palakpaneer

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2017 TILL MATKASSEN
Spara Skriv ut
Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
Starta timer
Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
Starta timer
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.


Ingredienser

4 port ris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumiost
2 krm salt

Visningar: 170
Inlagt 2019-04-13 07:02:37