Receptbeskrivning

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

Ingredienser för
1 vitlöksklyfta
0.5 purjolök
0.5 blomkål
400 g kassler
400 g pasta
1 msk smör eller margarin
1 oregano
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 ost
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter. Strimla kasslern.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår.
Fräs vitlök, purjolök och kassler i matfettet ca 3 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter. Ta från värmen. Rör ner osten och låt den smälta ner. Smaka av med peppar.
Servera pastan och blomkålen med ost- och skinksåsen.

Visningar: 756
Inlagt 2012-04-29 21:47:21