Receptbeskrivning
Spenatsoppa med stekta, strimlade ägg
Ingredienser
för
500 g färsk spenat
2 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk mjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 dl créme fraiche
salt
peppar
2 st ägg
1 msk rapsolja
100 g skinkatärningar
2 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk mjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 dl créme fraiche
salt
peppar
2 st ägg
1 msk rapsolja
100 g skinkatärningar
Beskrivning
Skölj spenaten ordentligt, låt den droppa av och blanchera den i kokande vatten i 1-2 minuter. Placera den i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt droppa av väl.
Skala schalottenlök och vitlök och finhacka. Smält smöret i en kastrull, lägg i schalottenlök och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter. Strö över spenatoch låt det fräsa upp igen i 1-2 minuter, under omrörning.
Tillsätt buljong och créme fraiche och låt koka upp under omrörning. Hacka spenaten och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
Värm upp oljan i en stekpanna, vispa upp äggen och häll i stekpannan. Strö över salt och peppar och stek på både sidor i 3-5 minuter, skär sedan i strimlor.
servera spenatsoppan och lägg i äggstrimlorna. Om så önskas kan du strö över några skinktärningar.
Per portion
ca 451 kcal/ 1888 kj
13 g protein
35 g fett
9 g kolhydrater
Skala schalottenlök och vitlök och finhacka. Smält smöret i en kastrull, lägg i schalottenlök och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter. Strö över spenatoch låt det fräsa upp igen i 1-2 minuter, under omrörning.
Tillsätt buljong och créme fraiche och låt koka upp under omrörning. Hacka spenaten och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
Värm upp oljan i en stekpanna, vispa upp äggen och häll i stekpannan. Strö över salt och peppar och stek på både sidor i 3-5 minuter, skär sedan i strimlor.
servera spenatsoppan och lägg i äggstrimlorna. Om så önskas kan du strö över några skinktärningar.
Per portion
ca 451 kcal/ 1888 kj
13 g protein
35 g fett
9 g kolhydrater
Visningar: 441
Inlagt 2019-04-24 16:23:17