Receptbeskrivning
Gazpacho. Kall grönsakssoppa.
Ingredienser
för
2 st paprika röd
1 st chili, röd, söt
1 st salladsgurka
1 st vitlöksklyftor
300 g tomat
1 msk tomatpuré
6 msk olivolja
salt
peppar
1 msk citronsaft
1 st mynta, kvista
1 st chili, röd, söt
1 st salladsgurka
1 st vitlöksklyftor
300 g tomat
1 msk tomatpuré
6 msk olivolja
salt
peppar
1 msk citronsaft
1 st mynta, kvista
Beskrivning
Skölj paprikorna och chili och klappa dem torra, halvera på längden och avlägsna kärnor, skiljeväggar och stjälkfästen. Skala salladsgurkan och avlägsna kärnorna. Skala vitlöksklyftan. Ansa och sköj tomaterna.
Tärna tomaterna, hälften av paprikan, en tredjedel av gurkan, hälften av chili samt vitlöksklyftan grovt. Puréa allt tillsammans med tomatpurén och fyra matskedar olivolja. Späd eventuellt med lite kallt vatten och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Tärna resten av paprikan, chili och gurkan - tärningarna strös över soppan vid serveringen. Skölj myntan och skaka den torr, nyp av bladen.
Innan serveringen puréar soppan igen, strör över de tärnande grönsakerna och myntabladen och droppar över resten av olivoljan.
Per portion
180 kcal/ 750 kj
2 g protein
15 g fett
7 g kolhydrater
Tärna tomaterna, hälften av paprikan, en tredjedel av gurkan, hälften av chili samt vitlöksklyftan grovt. Puréa allt tillsammans med tomatpurén och fyra matskedar olivolja. Späd eventuellt med lite kallt vatten och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Tärna resten av paprikan, chili och gurkan - tärningarna strös över soppan vid serveringen. Skölj myntan och skaka den torr, nyp av bladen.
Innan serveringen puréar soppan igen, strör över de tärnande grönsakerna och myntabladen och droppar över resten av olivoljan.
Per portion
180 kcal/ 750 kj
2 g protein
15 g fett
7 g kolhydrater
Visningar: 189
Inlagt 2019-04-24 16:50:28