Receptbeskrivning

nötfärsjärpar med ratatouille

Ingredienser för
1 st paprika grön
1 st aubergine
2 st zucchini
4 st tomater
1 st chili
1 st lök gul
1 st vitlöksklyftor
800 g nötfärs
salt
peppar
3 msk olivolja
1 tsk torkade kryddörter (provence)
6 tsk gräddfil


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ansa paprikan, aubergine och zucchini. Kärna ur paprikan och skär den och aubergine i tärningar. Ta bort fnaset från tomaterna och skär dem i bitar. Ansa chili, kärna ur den och skär den i ringar. Skala och hacka lök och vitlök.

Blanda nötfärsen med chili, vitlök, salt och peppar och rör ner 1 msk iskallt vatten. Forma färssmeten till järpar och stek dem gyllenbruna i het olja. Ta upp dem och ställ undan varmt.

Lägg grönsakerna i stekpannan och fräs dem i ca 10 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och kryddörter. Lägg upp järpar och grönsaksröra på tallrikar och servera med 1 rejäl klick gräddfil till varje portion.

Per portion
300 kcal/ 1240 kj
28 g protein
18 g fett
5 g kolhydrater

Visningar: 272
Inlagt 2019-04-24 17:10:56