Receptbeskrivning
Potatissoppa
Ingredienser
för
1 frp soppgrönsaker
1 st lök gul
750 g potatis
3 st rosépepparkorn
1 l grönsaksbuljong
1 dl gräddfil
1 tsk senap
socker
peppar
3 msk persilja, färsk hackad
1 st lök gul
750 g potatis
3 st rosépepparkorn
1 l grönsaksbuljong
1 dl gräddfil
1 tsk senap
socker
peppar
3 msk persilja, färsk hackad
Beskrivning
Ansa soppgrönsakerna, skala dem vid behov och skär dem i småbitar. Skala och hacka löken. Skölj och skala potatisen.
Lägg grönsaker, lök, potatis, rosépepparkorn och buljong i en kastrull, salta och låt koka i ca 25-30 minuter. Mixa med stavmixer till en slät puré.
Rör ner gräddfil i soppan och smaka av med senap, socker och peppar. Strö över persilja före servering.
TIPS: Wienerkorv smakar gott till soppan. Testa gärna kycklingkorv som alternativ så sparar du upp till 10 g fett per korv.
Per portion
160 kcal/ 670 kj
5 g protein
3 g fett
27 g kolhydrater
Lägg grönsaker, lök, potatis, rosépepparkorn och buljong i en kastrull, salta och låt koka i ca 25-30 minuter. Mixa med stavmixer till en slät puré.
Rör ner gräddfil i soppan och smaka av med senap, socker och peppar. Strö över persilja före servering.
TIPS: Wienerkorv smakar gott till soppan. Testa gärna kycklingkorv som alternativ så sparar du upp till 10 g fett per korv.
Per portion
160 kcal/ 670 kj
5 g protein
3 g fett
27 g kolhydrater
Visningar: 310
Inlagt 2019-04-24 17:28:51

