Receptbeskrivning

Wokad fisk. Med selleri och sojagroddar.

Ingredienser för
750 g blandade fiskfiléer. tex, lax, gädda, gös
1 st lime
2 st vitlöksklyftor
0.5 st stjälk selleri
3 st morötter
200 g sojagroddar
4 msk vegetabilisk olja
1 msk honung
2 msk risvinäger
havssalt
peppar
2 msk mjöl


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skölj fiskfiléerna, klappa dem torra, ta bort eventuella kvarvarande ben och skär filéerna i tärningar. Pressa limefrukten och droppa saften över fiskbitarna.

Skala vitlöken och finhacka dem. Ansa och skölj sellerin och skär den i tunna ringar. Skala och tärna morötterna. Skölj sojagroddarna omsorgsfullt och låt dem rinna av i ett durkslag.

Hetta upp 2 msk olja i en wok och fräs upp vitlöken. Tillsätt selleri och morötter och fräs dem i ca 3 minuter under omrörning. Blanda sedan i sojagroddarna och värm upp dem också. Tillsätt honung och vinäger. Tag grönsakerna ur woken och håll dem varma.

Torka av woken och hetta upp resten av oljan. Krydda fiskbitarna, vänd dem i mjöl och stek dem knapriga i den heta oljan. Ta dem ur woken, låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem med grönsakerna.

Per portion
292 kcal/ 1226 kj
37 g protein
9 g fett
12 g kolhydrater

Visningar: 288
Inlagt 2019-04-24 18:13:26