Receptbeskrivning

Kärleksmums med extra glasyr

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kärleksmums med extra glasyr, 20 bitar:

Kaka:
200g smör
2dl mjölk
4st ägg
4dl strösocker
4dl vetemjöl
1.25dl kakao
2.5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker

Glasyr:
150g smör
7.5dl florsocker
4.5msk kakao
3tsk vaniljsocker
0.75dl kokt kaffe

Garnering:
2 dl kokos


Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.

Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.

Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5 minuter.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.

Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.

Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Kolla så att kakan är klar: Stickan ska vara torr.

Tag ut kakan ur ugnen och gör ca. 20 hål i kakan med t.ex skaftet av en slev. Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren.

Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.

Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.

Strö till sist över rikligt med kokos. Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar.
Skär sedan upp i rutor och förvara i tätslutande burk med lock

Visningar: 330
Inlagt 2019-04-24 18:35:47