Receptbeskrivning
Kladdkaka utan socker
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka utan socker
3st ägg
10st färska dadlar
1/2dl smält kokosolja
2dl mandelmjöl
1/2dl riven kokos
5msk kakao
1tsk bakpulver
1 nypa havssalt
Smörj en form med kokosolja! Ett tips är dock att ni använder en eller två lite mindre pajformar för receptet räcker inte till en vanlig tårtform, i så fall borde ni göra dubbel sats.
Släng ner dadlarna i mixern tillsammans med den rivna kokosen, mixa! Tillsätt resten av de torra ingredienserna (mandelmjöl, kakao, bakpulver, havssalt), mixa. Blanda i äggen och den smälta kokosoljan och mixa en sista gång. Ställ in formarna i ugnen på 175 grader i tio minuter, jag körde 11-12 minuter för jag gillar inte för kladdig kladdkaka, hehe.
Låt svalna i kylen och toppa med valfria bär, vispgrädde och riven mörk choklad!
3st ägg
10st färska dadlar
1/2dl smält kokosolja
2dl mandelmjöl
1/2dl riven kokos
5msk kakao
1tsk bakpulver
1 nypa havssalt
Smörj en form med kokosolja! Ett tips är dock att ni använder en eller två lite mindre pajformar för receptet räcker inte till en vanlig tårtform, i så fall borde ni göra dubbel sats.
Släng ner dadlarna i mixern tillsammans med den rivna kokosen, mixa! Tillsätt resten av de torra ingredienserna (mandelmjöl, kakao, bakpulver, havssalt), mixa. Blanda i äggen och den smälta kokosoljan och mixa en sista gång. Ställ in formarna i ugnen på 175 grader i tio minuter, jag körde 11-12 minuter för jag gillar inte för kladdig kladdkaka, hehe.
Låt svalna i kylen och toppa med valfria bär, vispgrädde och riven mörk choklad!
Visningar: 262
Inlagt 2019-04-28 10:10:03






30 min