Receptbeskrivning
Kokostoscakladdkaka
Ingredienser
för
150 g smör
3 dl strösocker
0.75 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
3 st ägg
0.5 dl ljus sirap
0.75 dl vispgrädde
2.5 dl kokosflingor
1 dl strösocker
3 dl strösocker
0.75 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
3 st ägg
Kokostosca
30 g smör 0.5 dl ljus sirap
0.75 dl vispgrädde
2.5 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Beskrivning
Ca 12 bitar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform eller pajform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 5 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen väldigt försiktigt så kladdkakan inte blir kletig.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform eller pajform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 5 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen väldigt försiktigt så kladdkakan inte blir kletig.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
Visningar: 225
Inlagt 2019-05-05 13:35:41






40 min