Receptbeskrivning

Lins- och morotsbollar med limesås

Ingredienser för
lins- och morotsbollar
3 dl röda linser torkade
st gul lök
2 st morötter
dl maizena
dl sojamjöl
3 tsk koriander fryst
st chili
salt
peppar
olja att steka i
sås
1 burk kokosmjölk a 400 ml
1 tsk röd currypasta
till servering:


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gör så här

- Börja med att koka linserna.
- Låt dem svalna. Det är viktigt att de är kalla innan man gör bollarna, annars är det svårt att få dem att bli fasta.
- Hacka chili, riv morötter, hacka löken fint.
- Blanda i en skål med linserna. Blanda i maizena och sojamjöl.
- Krydda med koriander, salt och peppar. Var inte rädd för att salta och peppra. Smaka gärna av smeten så att du är nöjd.
- Börja koka riset.
- Rulla bollarna till ca 20 stycken.
- Börja göra såsen genom att hetta upp olja i en stekpanna och fräs currypastan. Slå på kokosmjölk och smula ned en buljongtärning.
- Lägg i den frysta spenaten.
- Riv limen och lägg i limeskal och pressa ned saften. Låt sjuda på svag värme.
- Hetta upp en stekpanna och stek bollarna i oljan, på medelvärme till de är genomstekta runt om. Det tar ca 5 minuter.
- Servera bollarna med ris och sås.

Visningar: 346
Inlagt 2019-05-13 15:45:44