Receptbeskrivning

Citron och mandelkaka

Ingredienser för
125 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
3 dl mandelmjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g mandelmassa
2 st citroner finrivet skal
3 msk citronsaft pressad
1 dl pärlsocker
Tillbehör
vispgrädde
jordgubbar


  45 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
En sats täcker till 8-10 bitar.
1. Denna kaka går väldigt snabbt att röra ihop så sätt igång ugnen direkt på 175°.

2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Eller knyckla ihop ett bakpapper och lägg i en pajform av porslin eller keramik. Då kan du enkelt lyfta upp kakan ur formen när den svalnat.

3. Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser, rör ihop smeten väl. Den ska alltså inte vispas.

4. Täck över kakan efter 15 minuter om den börjar bli mer än gyllenbrun. Låt svalna helt i formen och sätt sedan svalt, gärna i kyl över natten, innan den ska serveras.

5. Häll smeten i formen och strö över pärlsockret. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter.

6. Låt gärna kakan bli rumstempererad innan servering. Servera med vispad grädde och färska jordgubbar.

Visningar: 33
Inlagt 2019-06-06 20:35:09