Receptbeskrivning

Morots- och halloumibiffar med hummus och krispiga grönsaker

Ingredienser för


  60 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
250 g morötter (2-3 st)
200 g palsternacka
1 fp halloumi (200 g)
1 ägg
½ dl ströbröd
½ tsk chilipulver
½ msk + ½ dl neutral olja
4 port valfritt gryn
1 fp kikärtor (390 g)
½ msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
1 romansallad
½ gurka
1 fp körsbärstomater (250 g)
½ gul paprika
2 dl turkisk yoghurt

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Morots- & halloumibiffar (bunke + ugnsplåt med bakplåtspapper): Skala och grovriv 250 g morötter (2-3 st), 200 g palsternacka och 1 fp halloumi (200 g).

3. Blanda morötterna, palsternackan, halloumin, 1 ägg, ½ dl ströbröd, ½ tsk chilipulver, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Forma smeten till 8 biffar (med oljade händer) och lägg på plåten. Pensla biffarna med ½ msk neutral olja och stek i mitten av ugnen i 15-20 min.

4. Koka valfritt gryn till 4 personer (gärna bulgur).

5. Hummus (stavmixer + mixerbunke): Blanda 1 fp sköljda kikärtor (390 g), 1–2 msk vatten, ½ msk vitvinsvinäger och ½ dl neutral olja i bunken. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm spiskummin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en kräm.

6. Sallad (skål): Grovhacka 1 romansallad. Hyvla ½ gurka på längden med en osthyvel. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Tärna ½ gul paprika. Blanda alla grönsakerna i skålen.

7. Ta fram 2 dl turkisk yoghurt.

8. Servera biffarna med grynen, hummusen, salladen och en klick yoghurt.

Visningar: 18
Inlagt 2019-07-09 15:30:47