Receptbeskrivning
Rödvinssås
Ingredienser
för
Beskrivning
2 st schalottenlökar
3 dl rödvin (bättre vin=bättre sås!)
1 dl vatten
4 msk kalv- el. oxfond
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
salt och peppar
ev. maizenaredning
1. Skala och finhacka löken till
såsen. Koka den tillsammans med
vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och
peppar i c:a 10 minuter.
(Vill man ha en slät sås kan man sila den)
Vispa ner ev. maizenaredning och låt koka
upp. Vill du ha en blankare sås kan
du röra ner ngn msk smör.
3 dl rödvin (bättre vin=bättre sås!)
1 dl vatten
4 msk kalv- el. oxfond
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
salt och peppar
ev. maizenaredning
1. Skala och finhacka löken till
såsen. Koka den tillsammans med
vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och
peppar i c:a 10 minuter.
(Vill man ha en slät sås kan man sila den)
Vispa ner ev. maizenaredning och låt koka
upp. Vill du ha en blankare sås kan
du röra ner ngn msk smör.
Visningar: 233
Inlagt 2019-08-09 16:02:38

