Receptbeskrivning

Jonssons frestelse

Ingredienser för
1 burk hela ansjovisar, rensade
spad från ansjovisen
6 potatisar, skalade
3 gula lökar, skalade och skivade
5 dl grädde
smör (mycket!)
ströbröd


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Saxat ur Pluras bok "Resa genom ensamheten": Burken öppnades och fiskarna fileades och lades i en hög för sig.
2. Gul lök skivades, potatis skalades och skars i tunna stavar, formar togs fram och smordes med smör.
3. Sedan varvades potatis, lök och ansjovis i nämnd ordning, tills formen var fylld och då hälldes spad från burken på, efter behag men inte alltför mycket, rikligt med grädde (häll i 3 dl från början, sedan kan man efter ett tag späda med mer om man tycker det behövs.)
4. Sedan strilades ströbröd över det hela och allting klickades med en ansenlig mängd smör.
5. Gräddades i en dryg timme i ugnen och späddes då och då med mer grädde. Fråga inte efter hur många grader, jag vet inte hur era ugnar är, typ 200.

Visningar: 5
Inlagt 2019-08-10 10:44:11