Receptbeskrivning

Kycklingspett med texmex-smak

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
2 1/2 kg kycklinglårfilé
0,8 dl rapsolja
2 tsk salt
3 msk hackad oregano eller persilja

Marinad:
1 dl soja
1/2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 dl chilisås av ketchuptyp

Glaze
1 dl rapsolja
0,8 dl chilisås av ketchuptyp

Gör så här:

Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.

Marinad:
Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.

Sätt ugnen på 250°C grill.

Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.

Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter.
(Kan förberedas hit.)

Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.

Glaze: 
Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.

Visningar: 18
Inlagt 2019-08-11 14:48:06