Receptbeskrivning
Kycklingspett med texmex-smak
Ingredienser
för
Beskrivning
2 1/2 kg kycklinglårfilé
0,8 dl rapsolja
2 tsk salt
3 msk hackad oregano eller persilja
Marinad:
1 dl soja
1/2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 dl chilisås av ketchuptyp
Glaze
1 dl rapsolja
0,8 dl chilisås av ketchuptyp
Gör så här:
Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
Marinad:
Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.
Sätt ugnen på 250°C grill.
Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.
Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter.
(Kan förberedas hit.)
Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.
Glaze:Â
Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.
0,8 dl rapsolja
2 tsk salt
3 msk hackad oregano eller persilja
Marinad:
1 dl soja
1/2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 dl chilisås av ketchuptyp
Glaze
1 dl rapsolja
0,8 dl chilisås av ketchuptyp
Gör så här:
Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
Marinad:
Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.
Sätt ugnen på 250°C grill.
Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.
Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter.
(Kan förberedas hit.)
Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.
Glaze:Â
Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.
Visningar: 268
Inlagt 2019-08-11 12:48:06