Receptbeskrivning

Proteinbröd

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
4 ägg
4 äggvitor
2 dl kvarg 0.1% (alt. laktosfri kvarg)
3 msk olivolja
2 msk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl linfrön
3 dl havrekli
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl solrosfrön OBS! du kan byta solrosfröna mot pumpakamor

Gör så här:

Vispa äggen och äggvitorna lätt och blanda ner
olja och kvarg, Tillsätt de torra ingredienserna
och blanda. Degen ska bli som en gröt.
Lägg bakplåtspapper i en vanlig brödform
ca 30x 12 cm.
Häll i degen och grädda i ugnens nedre del,
i 180 grader.
Grädda i 55-65min (beroende på ugn).
Låt svalna innan du skäri den!
Förvara brödet i kylskåp.

Antal kalorier för HELA limpan: 2943 kcal,
protein 136g, kolhydrater 92g, fett 210g.

För att räkna ut per skiva:
l. Väg hela brödet, mitt blev 945 g
2. Vag din skiva, min blev 62 g
3. Dela skivans vikt med totala vikten for brödet: 62/945= 0,06
4. Multiplicera resultatet med totala kalorier för brödet: 0,06x 2943= 193 Kcal
Protein: 9 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 13,8g

Visningar: 20
Inlagt 2019-08-13 20:02:21