Receptbeskrivning

Fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser för
8 blåmusslor
1 fiskbuljong
1 morot
2 gula lökar
200 g kinakål
200 g böngroddar
250 g laxfilé
250 g gösfilé
8 pilgrimsmusslor


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skrubba och koka hjärt-/blåmusslorna i lättsaltat vatten. När de öppnar sig är de klara. Ta ut musslorna ur skalen.
Koka upp buljongen. Skala och skiva moroten. Låt den sjuda i två minuter. Skala och skiva löken. Strimla kålen. Lägg samtliga grönsaker i buljongen.
Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg fiskbitarna och pilgrimsmusslorna i soppan. Låt sjuda i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i musslorna och servera soppan.

För alla
Läs ingredienserna på fonden, i övrigt är fisk- och skaldjurssoppa fri från gluten, laktos och ägg.

Visningar: 273
Inlagt 2012-04-29 23:54:03