Receptbeskrivning

Ugnsbakad fisk med lök och russin

Ingredienser för
4 couscous
1 bladpersilja
2 morötter
1 tsk salt
2 ingefära
1 kanel
2 svartpeppar
olivolja
4 lax
1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl russin
1 kanel
1 tsk salt


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175°C.
Koka couscous enligt förpackningens anvisning.
Lökröra: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i oljan i en panna. Lägg i russin, kanel och salt. Rör om och späd med lite vatten. Låt röran småkoka några minuter.
Skölj och hacka persiljan. Skala och skiva morötterna tunt. Bred ut persilja och morötter i en ugnsfast form.
Blanda ingefära, kanel och peppar och lite olivolja. Salta på laxen och gnid in dem med kryddblandningen. Lägg laxen på grönsaksbädden och fördela lökröran över.
Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.

För alla
Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

Visningar: 628
Inlagt 2012-04-29 21:54:22