Receptbeskrivning
Cornflake jam tarte
Ingredienser
för
Pajdeg
250 g mjöl 50 g florsocker
125 g smör kallt
1 st ägg
2 msk mjölk
vaniljextrakt 0,5 tsk
Fyllning
125 g jordgubbssylt 125 g socker
125 g smör
125 g sirap
180 g cornflakes
Beskrivning
1. Blanda smör, florsocker och mjöl tillsammans i en stor skål tills smeten har samma konsistens som brödsmulor, tillsätt då ägg, mjölk och vanil och blanda. Vänd ur degen ur skålen och knåda lätt. Forma den sedan till en disk, vira in den i plastfolie och låt stå i kylen i minst 1 timme.
2. Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper till en cirkel, ungefär 0,5 cm tjock och lägg sedan i en 25 cm pajform. Använd en kniv för att skära bort överskottsdegen och ställ formen i frysen i 30 min.
3. Värm ugnen till 180 grader.
4. Ställ in i ugnen och baka skalet i 15 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
5. Smält socker, smör och sirap i en stekpanna. Tillsätt cornflakes och täck helt i blandningen.
6. Bred ut jordgubbsylten över pajskalet och lägg sedan i cornflakesblandningen. Ställ sedan in i ugnen igen i 10-15 minuter.
7. Låt svalna och servera sedan med vaniljsås.
2. Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper till en cirkel, ungefär 0,5 cm tjock och lägg sedan i en 25 cm pajform. Använd en kniv för att skära bort överskottsdegen och ställ formen i frysen i 30 min.
3. Värm ugnen till 180 grader.
4. Ställ in i ugnen och baka skalet i 15 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
5. Smält socker, smör och sirap i en stekpanna. Tillsätt cornflakes och täck helt i blandningen.
6. Bred ut jordgubbsylten över pajskalet och lägg sedan i cornflakesblandningen. Ställ sedan in i ugnen igen i 10-15 minuter.
7. Låt svalna och servera sedan med vaniljsås.
Visningar: 93
Inlagt 2019-09-11 09:28:04






0 min