Receptbeskrivning
Daimtårta
Ingredienser
för
Botten
100 g smör 1 dl rårörsocker
3 dl havregryn
3 msk nutella
1 tsk vaniljsocker
1 st dubbeldaim
Fyllning
3 dl grädde kolasås 0,5 dl
1 st dubbeldaim
Beskrivning
1. Blanda smör, socker, havregryn, nutella och vaniljsocker till en klibbig smet.
2. Krossa eller grovhacka daimen och blanda ner i smeten. Tryck ut i en rund form klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden och klicka ner kolasåsen, lite i taget, under tiden.
4. Krossa daimen och vänd ner i smeten. Bred över botten. Lägg plast över formen och ställ den i frysen i några timmar eller över natten.
5. Ta fram i god tid före servering så att kakan tinar. Dekorera eventuellt med daimströssel och kolasås.
2. Krossa eller grovhacka daimen och blanda ner i smeten. Tryck ut i en rund form klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden och klicka ner kolasåsen, lite i taget, under tiden.
4. Krossa daimen och vänd ner i smeten. Bred över botten. Lägg plast över formen och ställ den i frysen i några timmar eller över natten.
5. Ta fram i god tid före servering så att kakan tinar. Dekorera eventuellt med daimströssel och kolasås.
Visningar: 512
Inlagt 2019-09-11 09:48:35

