Receptbeskrivning

Kycklingpanna med kantareller

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kycklingpanna med kantareller 4port 4st kycklingfileér
1tsk salt
1krm svartpeppar
2msk smör
1st gul lök
1/2st purjolök
150g kantareller
1msk smör
2msk kycklingfond
2dl vatten
2dl vispgrädde
1msk dijonsenap
1 1/2msk maizena redning Garnering:
Färsk dragon
Lingon
Kantareller Serveras med:
Klyftpotatis Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätska är borta. Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i ca 12-15min. Om det behövs, red av med lite maizena redning. Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.

Visningar: 195
Inlagt 2019-09-11 21:06:31