Receptbeskrivning

Äppelpannkakor

Ingredienser för
2 st äpplen
5 dl vetemjöl
4 dl ljummen mjölk
2 st ägg
2 tsk torrjäst
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
salt 0,5 tsk
florsocker till garnering
olja till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.

Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök behålla smeten fluffig.

Hette upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene ca 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.

Visningar: 67
Inlagt 2019-09-12 08:07:42