Receptbeskrivning
Chilicheese kyckling
Ingredienser
för
5 st kycklingfiléer
5 dl creme fraiche
persilja finhackad 0,5 dl
citronskal rivet 0,5 citron
1 st buljongtärning grönsak eller hönsbuljong
salt
peppar
olja till stekning
100 g riven ost cheddar eller västerbotten
1 dl jalapeno (inlagd på burk) finhackad
2 st vitlöksklyftor rivna/pressade
pasta/ris/potatis
5 dl creme fraiche
persilja finhackad 0,5 dl
citronskal rivet 0,5 citron
1 st buljongtärning grönsak eller hönsbuljong
salt
peppar
olja till stekning
Fyllning
300 g färskost 100 g riven ost cheddar eller västerbotten
1 dl jalapeno (inlagd på burk) finhackad
2 st vitlöksklyftor rivna/pressade
pasta/ris/potatis
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Skär ett snitt i mitten av varje kycklingfile. Fyll fileerna med ostblandningen. Spara lite fyllning till topping. Krydda fileerna med svartpeppar. Värm olja i en stekpanna och stek varje file ca 3 min på varje sida. Lägg kycklingen i en ugnsform. Klicka över lite fyllning på varje file.
Lägg creme fraiche i en kastrull, smula i buljongen och smaksätt med endast det gula skalet från citronen. Pressa inte i citron för då kan såsen bli vattning, ha endast med citronzest. Värm upp såsen under omrörning, smaksätt med persilja, salt och peppar. Häll såsen i ugnsformen med kycklingen. tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör.
Lägg creme fraiche i en kastrull, smula i buljongen och smaksätt med endast det gula skalet från citronen. Pressa inte i citron för då kan såsen bli vattning, ha endast med citronzest. Värm upp såsen under omrörning, smaksätt med persilja, salt och peppar. Häll såsen i ugnsformen med kycklingen. tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör.
Visningar: 346
Inlagt 2019-09-12 08:23:42






0 min