Receptbeskrivning
Kalops i slowcooker
Ingredienser
för
800 g grytbitar av nötkött
2 st gul lök
3 st morötter
3 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
ljust redningsmjöl
salt
peppar
2 st gul lök
3 st morötter
3 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
ljust redningsmjöl
salt
peppar
Beskrivning
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dem väl i omgångar i smör i stekpanna. Lägg över dem i Slowcookern. Tillsätt lök, kalvfond, vatten, mortlad kryddpeppar och lagerblad. Sätt på låg effekt i 6 timmar. Efter 4 timmar, ha i morötterna och låt gå tiden ut. Vispa ner lite redningsmjöl och låt koka ytterligare 20-30 min på låg effekt. Smaka av med salt och peppar. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visningar: 215
Inlagt 2019-09-12 08:59:03






0 min.jpg)