Receptbeskrivning

Nougatbiskvier

Ingredienser för
200 g mandelmassa
socker 0,5 dl
1 st äggvita
200 g smör
florsocker 1,5 dl
1 tsk vanilsocker
1 st äggula
2 st dubbelnougat
200 g mjölkchoklad att doppa i


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Smält dubbelnougaten över vattenbad. Vispa ihop det rumsvarma smöret med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dem lite så att överflödig choklad rinner av. förvaras i kyl (det går även bra att frysa dem). Tips på att chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

Visningar: 207
Inlagt 2019-09-12 09:14:28