Receptbeskrivning

Pasta med gräddig laxsås

Ingredienser för
400 g pasta skruvad
1 st gul lök
500 g laxfilé gärna fryst och halvtinad
smör att steka i
3 dl creme fraiche
vispgrädde 1,5 dl
1 kruka dill finhackad
2 msk hummerfond koncentrerad
2 msk citronjuice färskpressad
salt
citronpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningarna. Gör laxsåsen under tiden: Finhacka löken. Skär laxfilen i små träningar, ca 1,5x1,5 cm. Värm upp en stor stekpanna med smör och fräs löken mjuk. vänd ner laxen och fräs i ytterligare några minuter.

2. Tillsätt creme fraiche, grädde, dill (spara lite att garnera med), fond, citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och citronpeppar.

3. Vänd försiktigt ner pastan i såsen och servera tillsammans med sockerärtor, sparris och ev. citronklyftor.

Visningar: 196
Inlagt 2019-09-12 11:24:58