Receptbeskrivning

Chokladtårta med jordnötsfrosting LCHF

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chokladtårta med jordnötsfrosting 10port.

2,5dl mandelmjöl
1,5dl erytritol (sötströ)
1dl kakaopulver
1,5msk fiberhusk
1msk bakpulver
1/4tsk salt
4st ägg
200g färskost
100g smält smör

Jordnötsfrosting
200g smör
200g färskost
1dl osaltat och sockerfritt jordnötssmör
50ml erytritol i puderform (mixat sötsrö funkar)
0,5msk vaniljpulver

Garnering
1dl vispgrädde, spritsad
1msk finhackade salta jordnötter

Sätt ugnen på 180C.
Häll i mandelmjöl, sötning, kakaopulver (sikta genom en sil för att förhindra klumpar), fiberhusk, bakpulver och salt i en mellanstor skål.
Blanda ordentligt och ställ åt sidan.
Knäck äggen i en stor skål.
Vispa med en elvisp i några minuter tills det är fluffigt.
Lägg i färskost och smält smör.
Fortsätt att vispa tills smeten är jämn.
Häll ner mjölkblandningen i den stora skålen och vispa i några minuter tills smeten är fluffig.
Smörj in två kakformar (ca 18cm), gärna med borttagbara kanter med smör.
Har du inte två formar får du grädda en i taget.
Häll i hälften av smeten i varje kakform och bred ut smeten till ett jämnt lager.
Baka i ugnen i 15-20min. eller tills de är genomgräddade, prova med tandpetare, om det knappt fastnar någon smet så är det färdigt.
Låt tårtbottnarna svalla i formarna i minst 10min. innan du flyttar dem till ett galler där de får kallna helt.
Täck in bottnarna med plastfolie och lägg in dem i kylskåpet tills de blivit kalla.
Gärna över natten.

Jordnötsfrosting
Lägg i rums tempererat smör, färskost och jordötssmör i en skål.
Sikta gärna sötningen genom en sil för att slippa klumpar och häll i vaniljen.
Vispa med en elvisp till frostnigen blivit jämn och fin i konsistensen.

Montering av tårtan
Lägg en av bottnarna med den platta sidan uppåt på det fat du kommer servera tårtan på.
Bred ut ungefär ¼ av frostningen över hela botten med en spatel.
Lägg på den andra botten med den platta sidan uppåt och täck hela tårtan med resten av jordnötsfrostingen.
Vipa grädden ganska hårt och spritsa små ”maränger” runt kanten på tårtan.
En för varje bit.
Hacka jordnötterna och strö dem över toppen.

Näringsinnehåll per port.
Kolhydrater: 4% (6g)
Fett: 88% (57g)
Protein: 8% (11g)
Kcal: 575

Visningar: 167
Inlagt 2019-09-18 04:29:40