Receptbeskrivning

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser för
0.5 bacon
4 oxfilé
1 msk smör
1 vin
2 kalvfond
2 persilja
800 g potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken. Blanda med potatisen (börja med den mindre mängden och tillsätt ev mer). Rör ner smör och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och håll det varmt. Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stek filéerna/biffarna 2-3 minuter på varje sida i smör. Ta upp och varmhåll. Häll vin och fond i stekpannan och vispa runt. Låt koka 1-2 minuter. Lägg köttbitarna på moset och toppa med bacon blandat med persilja och lite skysås. Servera gärna med kokta grönsaker, t ex rödbetor, morötter och haricots verts. För alla Fri från gluten och ägg, men kontrollera fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera fonden.

Visningar: 189
Inlagt 2019-09-20 13:53:31