Receptbeskrivning

Österländsk köttgryta

Ingredienser för
400 g fläskkött, älgstek
2 st gul lök
1 st morot
1 st purjolök
2 msk margarin
1 tsk curry
2 dl vatten
1 st buljongtärning
2 msk soja
0.5 msk vinäger
0.5 tsk salt
0.5 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 st banan
1 st äpple
1 msk vetemjöl
1 msk margarin


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
österländsk köttgryta Skär köttet i strimlor. Skala och skiva lök och morot,
snitta, skölj och skiva purjon. Låt fettet bli ljusbrunt i en
stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta, Fräs
sedan lök och morot med curry i pannan. Blanda dem
med köttet.
Späd i stekpannan med buljong. Häll skyn samt soja
och vinäger i grytan. Tillsätt salt, kryddor och pressad
vitlök. Koka under lock på svag värme ca 10 min. Lägg i
Purjon och koka ytterligare ca 10 min.
Skär bananen i skivor och äpplet i tärningar. Blanda
med en gaffel mjöl och fett till en pasta. Lägg den 0Ch
frukten i grytan. Rör om och koka ca 5 min. Samman-
Lagf koktif ca 25 min.
I Å¡ervera med kokt osaltat ris, chutney, en blandad Sallad

Visningar: 160
Inlagt 2019-09-20 14:01:43