Receptbeskrivning
Hammburgeruta
Ingredienser
för
Beskrivning
Hammburgeruta 4port.
3st soltorkade tomater i olja
500g nötfärs
salt och peppar
1krm torkad basilika
1msk smör
400g mozzarella
1st röd paprika
1st liten squash
1/2dl grön pesto
5st stora hårdostskivor
10st kärnfria svarta oliver
Tillbehör: 1 kruka basilika
50g ruccola och 30g pinjenötter
Sätt ugnen på 200C.
Finhacka de soltorkade tomterna.
Blanda färsen med tomat, salt, peppar och torkad basilika.
Forma färsen till två rutor, ca 20x 15cm.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen på bägge sidor i någon minut.
Lägg en färsplatta på en plåt.
Skiva mozzarellan och paprikan och skär squashen i skivor på längden.
Lägg hälften av mozzarellan på färsen, sedan en klick pesto, squash och paprika toppa med ostskivor.
Lägg på den andra färsplattan, resten av mozzarellan och peston, en paprikaskiva och oliver.
Gratinera i 15-20min. Servera med basilika, ruccola och pinjenötter
3st soltorkade tomater i olja
500g nötfärs
salt och peppar
1krm torkad basilika
1msk smör
400g mozzarella
1st röd paprika
1st liten squash
1/2dl grön pesto
5st stora hårdostskivor
10st kärnfria svarta oliver
Tillbehör: 1 kruka basilika
50g ruccola och 30g pinjenötter
Sätt ugnen på 200C.
Finhacka de soltorkade tomterna.
Blanda färsen med tomat, salt, peppar och torkad basilika.
Forma färsen till två rutor, ca 20x 15cm.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen på bägge sidor i någon minut.
Lägg en färsplatta på en plåt.
Skiva mozzarellan och paprikan och skär squashen i skivor på längden.
Lägg hälften av mozzarellan på färsen, sedan en klick pesto, squash och paprika toppa med ostskivor.
Lägg på den andra färsplattan, resten av mozzarellan och peston, en paprikaskiva och oliver.
Gratinera i 15-20min. Servera med basilika, ruccola och pinjenötter
Visningar: 75
Inlagt 2019-10-07 16:31:51






30 min