Receptbeskrivning

Hamburgare med coleslaw

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hamburgare med coleslaw 4port.

4st skivor bacon
500g nötfärs
1/2tsk salt
1krm svartpeppar
1/2dl grädde
1msk smör
8st skivor ost
4st stora isbergssalladsblad
1/2st skivad rödlök
1st skivad tomat
4st saltgurkor

Hemgjord dressing
1/2dl crème fraiche
1/2dl majonnäs
1msk chilisås
1krm chilipulver
2msk hackad inlagd gurka

Coleslaw
¼ vitkålshuvud
1st rödlök
1msk dijonsenap
1/2dlq majonnäs
1dl gräddfil eller creme fraiche
salt och peppar

Börja med coleslawen. Strimla vitkålen fint. Skala och tunnstrimla rödlöken. Blanda vitkål, rödlök, senap, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ kallt.

Stek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper.

Blanda färsen med alt, peppar och grädde och forma till burgare.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn burgarna på bägge sidor i ca 5min.
Lägg på några skivor ost på varje burgare och låt den smälta.
Lägg upp några salladsblad på tallrikar och lägg på hamburgaren.
Toppa med dressing, tomat, lökringar och bacon.
Servera med coleslaw och saltgurka

Visningar: 88
Inlagt 2019-10-07 16:33:13