Receptbeskrivning

Sallad Nicoise med senapsvinägrett

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sallad Nicoise med senapsvinägrett 2port.

2st ägg
200-250g tonfisk
skalet av en citron
75g haricotverts
0,5dl kalamatioliver
0,5 kruka romansallad
125g romanticatomater
0,5st rödlök
olivolja
salt och peppar
machesallad
25g sardeller

Dressing:
1/2st schalottenlök, finhackad
1msk dijonsenap
1msk färsk hackad timjan
Salt, svartpeppar
2msk vitvinsvinäger
1dl olivoja

Koka äggen mjuka, ca 6min.
Pensla tonfisken med olja, salta och peppra och grilla tonfisken 30 sek på varje sida. Riv citronskalet över. Skär i skivor.
Blanda dressingen.
Koka haricovertsen i ca 4 min i lättsaltat vatten, låt rinna av och torka.
Skala och klyfta löken. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägger ner tomaterna, och sardellerna. Låt fräsa några minuter.
Skölj salladen och fördela sallad, grönsaker och ägg på tallrikarna. Häll över dressingen och montera tonfiskskivorna överst.

Visningar: 89
Inlagt 2019-10-13 13:32:36