Receptbeskrivning
Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin LCHF
Ingredienser
för
Beskrivning
Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin 2port.
200g kokt spaghetti, al dente
1st gul lök, finhackad
1st vitlök solo, finhackad
2-3tsk olivolja
2 nävar bladspenat
1/2dl vitt vin
1dl tomatkross
Salt, peppar
300g färsk tonfisk
Koka pastan nästan klar i lättsaltat vatten. Fräs lök, vitlök och spenat i lite olivolja – rör ner pastan.
Häll i vinet, tomatkross, salt och peppar och låt allt sjuda ihop en liten stund.
Smaka av.
Stek tonfisken hastigt på båda sidor i lite olivolja. Salta och peppra. Låt den vila en stund innan den skär upp och serveras med pastan
200g kokt spaghetti, al dente
1st gul lök, finhackad
1st vitlök solo, finhackad
2-3tsk olivolja
2 nävar bladspenat
1/2dl vitt vin
1dl tomatkross
Salt, peppar
300g färsk tonfisk
Koka pastan nästan klar i lättsaltat vatten. Fräs lök, vitlök och spenat i lite olivolja – rör ner pastan.
Häll i vinet, tomatkross, salt och peppar och låt allt sjuda ihop en liten stund.
Smaka av.
Stek tonfisken hastigt på båda sidor i lite olivolja. Salta och peppra. Låt den vila en stund innan den skär upp och serveras med pastan
Visningar: 121
Inlagt 2019-10-13 14:19:40






30 min