Receptbeskrivning

Kycklingfilé i tonnatosås LCHF

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kycklingfilé med tonnatosås LCHF

Tonnatosås
2msk små kapris
1 burk konserverad tonfisk i olivolja
1st vitlöksklyfta, pressad
10 blad färsk basilika
1tsk torkad persilja
2msk citronjuice
2dl majonnäs
50ml kallpressad olivolja av god kvalitet
½tsk salt
¼tsk mald svartpeppar

Kyckling
600g kycklingbröstfiléer eller kalkonfilé
vatten
1tsk salt
200g grönsallad
citron och kapris till servering (valfritt)

Börja med att göra såsen så att smakerna hinner sätta sig.
Blanda alla ingredienser med en gaffel och kör sedan några tag med stavmixern.
Har du en blender är det bara att lägga allt i och köra tills såsen är så slät som du önskar.

Om du har färsk kyckling- eller kalkonfilé
så ska den tillagas. Annars är detta en rätt som passar bra att bjuda på när man har tillgång till kyckling- eller kalkonrester.

Lägg köttet i saltat vatten precis så det
täcker. Koka upp och ta bort skummet. Sjud sedan på medelvärme i 15 minuter eller tills köttet är klart.
Är du osäker kan lyfta upp en filé från kastrullen och sticka med en vass kniv vid tjockaste delen. Köttsaften ska vara klar inte rosa. Enklast är dock att använda köttermometer - den ska stå på 72 grader. Då är köttet klart.

Låt köttet vila/svalna 10 minuter och skiva. Häll såsen över och garnera med lite extra citron i klyftor och kapris. Servera med grönsallad.

Visningar: 15
Inlagt 2019-10-13 16:36:01