Receptbeskrivning
Italienska köttbullar med mozzarella LCHF
Ingredienser
för
Beskrivning
Italienska köttbullar med mozzarella
500g blandfärs
50g riven parmesanost
1st ägg
1msk torkad oregano
½msk lökpulver
1tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja
1 burk konserverade hela tomater
2msk finhackad färsk persilja
200g färsk spenat
50g smör
125g mozzarella
salt och peppar, efter smak
Lägg färs, parmesan, ägg, salt och kryddor i en bunke och blanda väl.
Rulla färsen till köttbullar (cirka 30 gram/styck) med blöta händer.
Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna eller vid gryta och bryn köttbullarna tills de fått fin färg runt om.
Sänk till medelhög värme och häll i tomaterna – sjud i 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och rör om. Hit kan rätten förberedas någon dag innan eller för infrysning.
Smält smöret i en separat panna och stek spenaten 1–2 minuter under omrörning.
Salta och peppra efter smak.
Lägg över spenaten tillsammans med köttbullarna. Toppa med riven mozzarella.
500g blandfärs
50g riven parmesanost
1st ägg
1msk torkad oregano
½msk lökpulver
1tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja
1 burk konserverade hela tomater
2msk finhackad färsk persilja
200g färsk spenat
50g smör
125g mozzarella
salt och peppar, efter smak
Lägg färs, parmesan, ägg, salt och kryddor i en bunke och blanda väl.
Rulla färsen till köttbullar (cirka 30 gram/styck) med blöta händer.
Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna eller vid gryta och bryn köttbullarna tills de fått fin färg runt om.
Sänk till medelhög värme och häll i tomaterna – sjud i 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och rör om. Hit kan rätten förberedas någon dag innan eller för infrysning.
Smält smöret i en separat panna och stek spenaten 1–2 minuter under omrörning.
Salta och peppra efter smak.
Lägg över spenaten tillsammans med köttbullarna. Toppa med riven mozzarella.
Visningar: 283
Inlagt 2019-10-13 14:41:38

