Receptbeskrivning

Italienska köttbullar med mozzarella LCHF

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Italienska köttbullar med mozzarella

500g blandfärs
50g riven parmesanost
1st ägg
1msk torkad oregano
½msk lökpulver
1tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja
1 burk konserverade hela tomater
2msk finhackad färsk persilja
200g färsk spenat
50g smör
125g mozzarella
salt och peppar, efter smak

Lägg färs, parmesan, ägg, salt och kryddor i en bunke och blanda väl.
Rulla färsen till köttbullar (cirka 30 gram/styck) med blöta händer.
Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna eller vid gryta och bryn köttbullarna tills de fått fin färg runt om.
Sänk till medelhög värme och häll i tomaterna – sjud i 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och rör om. Hit kan rätten förberedas någon dag innan eller för infrysning.
Smält smöret i en separat panna och stek spenaten 1–2 minuter under omrörning.
Salta och peppra efter smak.
Lägg över spenaten tillsammans med köttbullarna. Toppa med riven mozzarella.

Visningar: 15
Inlagt 2019-10-13 16:41:38