Receptbeskrivning

LCHF pizza med botten av ägg och ost

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
LCHF-pizza med botten av ägg och ost

Botten
4st ägg
175g riven ost

Topping
3msk tomatpuré
1tsk torkad oregano
150g riven ost
40g salami
svarta oliver (valfritt)

Till servering
100g grönsallad
4msk olivolja
flingsalt och mald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och riven ost.
Bred smeten på bakplåtspapper i två rundlar på cirka 24 cm om du gillar runda portionspizzor eller en enda rektangel/kvadrat.
Grädda i cirka 15 minuter eller tills bottnen är gyllene. Ta ut och låt svalna en minut eller två.
Höj temperaturen till 225 grader.
Bred tomatsåsen på bottnen och smula över oregano. Om du använder tomatpuré i stället bör du salta och peppra något.
Toppa med resten av osten och lägg på salami och
oliver. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills osten fått önskvärd färg. Servera med en rejäl grönsallad

Visningar: 18
Inlagt 2019-10-13 16:45:01