Receptbeskrivning
Taco meatza LCHF
Ingredienser
för
Beskrivning
Taco meatza LCHF
Botten
300g kycklingfärs eller annan valfri färs
1st ägg
1msk sockerfri tacokryddmix
¾tsk salt om det inte är salt i tacokryddan
1msk olivolja
Topping i ugnen
3msk salsasås
150g riven ost
2msk inlagda jalapeños
Topping vid servering
1st avokado
¼st rödlök
1dl crème fraiche
2msk färsk koriander (valfritt)
½st lime (valfritt)
1tsk röd chilipeppar (valfritt)
Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar, cirka 15 cm i diameter per portion, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime, créme fraiche och möjligtvis lite röd chili för extra färg och hetta. Njut
Botten
300g kycklingfärs eller annan valfri färs
1st ägg
1msk sockerfri tacokryddmix
¾tsk salt om det inte är salt i tacokryddan
1msk olivolja
Topping i ugnen
3msk salsasås
150g riven ost
2msk inlagda jalapeños
Topping vid servering
1st avokado
¼st rödlök
1dl crème fraiche
2msk färsk koriander (valfritt)
½st lime (valfritt)
1tsk röd chilipeppar (valfritt)
Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar, cirka 15 cm i diameter per portion, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime, créme fraiche och möjligtvis lite röd chili för extra färg och hetta. Njut
Visningar: 172
Inlagt 2019-10-13 14:51:40