Receptbeskrivning

Taco meatza LCHF

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Taco meatza LCHF

Botten
300g kycklingfärs eller annan valfri färs
1st ägg
1msk sockerfri tacokryddmix
¾tsk salt om det inte är salt i tacokryddan
1msk olivolja

Topping i ugnen
3msk salsasås
150g riven ost
2msk inlagda jalapeños

Topping vid servering
1st avokado
¼st rödlök
1dl crème fraiche
2msk färsk koriander (valfritt)
½st lime (valfritt)
1tsk röd chilipeppar (valfritt)

Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar, cirka 15 cm i diameter per portion, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime, créme fraiche och möjligtvis lite röd chili för extra färg och hetta. Njut

Visningar: 19
Inlagt 2019-10-13 16:51:40