Receptbeskrivning

LCHF Chokladtårta

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
LCHF-chokladtårta

Tårtbotten:
200g smör
200g mörk choklad
2msk espresso (lakritspulver kan ersätta)
4st ägg
1/2dl sötning (ex. sukrin)
1/2tsk vaniljpulver

Ganache:
100g mörk choklad
1dl grädde
2msk mjukt smör, viktig att det inte är kallt

Tårtbotten:
Smält smör och sedan i med chokladen. Låg värme.
Vipa äggen, sötningen och vaniljpulvret.
Blanda allt och lägg i en springform med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 9-10min. på 200C (inte längre).
Låt kakan svalna.

Ganache:
Koka snabbt upp grädden. Ta av från plattan.
I med chokladen och sedan smöret.
Bred ganachen över kana och ställ i kylen.
Garnera med vad du tycker om och servera med vispad grädde.
Godast efter två till tre dagar i kylen.

Visningar: 22
Inlagt 2019-10-14 20:11:33