Receptbeskrivning
LCHF Chokladtårta
Ingredienser
för
Beskrivning
LCHF-chokladtårta
TÃ¥rtbotten:
200g smör
200g mörk choklad
2msk espresso (lakritspulver kan ersätta)
4st ägg
1/2dl sötning (ex. sukrin)
1/2tsk vaniljpulver
Ganache:
100g mörk choklad
1dl grädde
2msk mjukt smör, viktig att det inte är kallt
TÃ¥rtbotten:
Smält smör och sedan i med chokladen. Låg värme.
Vipa äggen, sötningen och vaniljpulvret.
Blanda allt och lägg i en springform med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 9-10min. på 200C (inte längre).
LÃ¥t kakan svalna.
Ganache:
Koka snabbt upp grädden. Ta av från plattan.
I med chokladen och sedan smöret.
Bred ganachen över kana och ställ i kylen.
Garnera med vad du tycker om och servera med vispad grädde.
Godast efter två till tre dagar i kylen.
TÃ¥rtbotten:
200g smör
200g mörk choklad
2msk espresso (lakritspulver kan ersätta)
4st ägg
1/2dl sötning (ex. sukrin)
1/2tsk vaniljpulver
Ganache:
100g mörk choklad
1dl grädde
2msk mjukt smör, viktig att det inte är kallt
TÃ¥rtbotten:
Smält smör och sedan i med chokladen. Låg värme.
Vipa äggen, sötningen och vaniljpulvret.
Blanda allt och lägg i en springform med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 9-10min. på 200C (inte längre).
LÃ¥t kakan svalna.
Ganache:
Koka snabbt upp grädden. Ta av från plattan.
I med chokladen och sedan smöret.
Bred ganachen över kana och ställ i kylen.
Garnera med vad du tycker om och servera med vispad grädde.
Godast efter två till tre dagar i kylen.
Visningar: 168
Inlagt 2019-10-14 18:11:33