Receptbeskrivning

Pollo alla cacciatora

Ingredienser för
1 kyckling
3 vetemjöl
1 krm salt
2 svartpeppar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 vin
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 salvia
15 oliver
pasta


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skölj och stycka kycklingen i små delar. Pudra med mjöl, salta och peppra.
Hetta upp olivoljan i en panna och bryn kycklingen tillsammans med vitlökshacket så den får fin form runtom.
Lägg över allt i en gryta och rör i tomatpuré och vin. Låt det sjuda utan lock tills hälften av vätskan återstår, 5-10 minuter.
Häll i vattnet, smulad buljongtärning och salvia och låt det sjuda tills kycklingen är klar, ytterligare ca 10 minuter.
Lägg i oliverna och smaka av med salt och peppar. Bjud pasta eller polenta till.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och pastan/polentan.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och red i stället skyn på slutet med lite majsstärkelse utrörd i vatten eller med Maizena redning. Bjud med glutenfri specialpasta eller polenta.

Visningar: 663
Inlagt 2012-04-29 22:43:03