Receptbeskrivning
Taco meatza
Ingredienser
för
Beskrivning
Taco meatza 4pers
Botten
600g kycklingfärs eller annan valfri färs
2st ägg
2msk sockerfri tacokryddmix
1½tsk salt om det inte är salt i tacokryddan
2msk olivolja
Topping i ugnen
6msk salsasås
300g riven ost
4msk inlagda jalapeños
Topping vid servering
2st avokado
½st rödlök
2dl crème fraiche
4msk färsk koriander (valfritt)
1st lime (valfritt)
2tsk röd chilipeppar (valfritt)
Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar, cirka 15 cm i diameter per portion, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime, créme fraiche och möjligtvis lite röd chili för extra färg och hetta. Njut!
Botten
600g kycklingfärs eller annan valfri färs
2st ägg
2msk sockerfri tacokryddmix
1½tsk salt om det inte är salt i tacokryddan
2msk olivolja
Topping i ugnen
6msk salsasås
300g riven ost
4msk inlagda jalapeños
Topping vid servering
2st avokado
½st rödlök
2dl crème fraiche
4msk färsk koriander (valfritt)
1st lime (valfritt)
2tsk röd chilipeppar (valfritt)
Sätt ugnen på 200 °C.
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar, cirka 15 cm i diameter per portion, på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime, créme fraiche och möjligtvis lite röd chili för extra färg och hetta. Njut!
Visningar: 197
Inlagt 2019-10-27 18:51:13






30 min.jpeg)