Receptbeskrivning
Indisk kycklinggryta med parmesan LCHF
Ingredienser
för
Beskrivning
Italiensk kycklinggryta med parmesan
2msk smör, att steka i
800g kycklingbröstfiléer
1dl soltorkade tomater, hackade
8st cocktailtomater, i klyftor
1dl parmesanost, riven
1st vitlöksklyfta, finhackad
1msk kycklingfond
3dl vispgrädde
1dl crème fraiche
salt och peppar
100g babyspenat
Smörstekt vitkål
400g vitkål
2msk smör
salt och peppar
Strimla kycklingen.
Stek i smör, den behöver inte bli helt genomstekt. Krydda med salt och peppar.
Lägg tomaterna i stekpannan tillsammans med finhackad vitlök och kycklingfond.
Häll i grädde och crème fraiche.
Koka på medelhög värme i ca 5 minuter.
Tillsätt riven parmesanost och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten precis innan servering.
Blanda ihop till en krämig röra.
Strimla vitkål och stek i smör, krydda med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan tillsammans med vitkålen.
2msk smör, att steka i
800g kycklingbröstfiléer
1dl soltorkade tomater, hackade
8st cocktailtomater, i klyftor
1dl parmesanost, riven
1st vitlöksklyfta, finhackad
1msk kycklingfond
3dl vispgrädde
1dl crème fraiche
salt och peppar
100g babyspenat
Smörstekt vitkål
400g vitkål
2msk smör
salt och peppar
Strimla kycklingen.
Stek i smör, den behöver inte bli helt genomstekt. Krydda med salt och peppar.
Lägg tomaterna i stekpannan tillsammans med finhackad vitlök och kycklingfond.
Häll i grädde och crème fraiche.
Koka på medelhög värme i ca 5 minuter.
Tillsätt riven parmesanost och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten precis innan servering.
Blanda ihop till en krämig röra.
Strimla vitkål och stek i smör, krydda med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan tillsammans med vitkålen.
Visningar: 160
Inlagt 2019-11-02 08:31:11

