Receptbeskrivning

Fransk pannbiff med basilikasås och fullkornsris

Ingredienser för
260 g nötfärs
1 st ägg
20 g gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 msk ströbröd
1 tsk franska örter
1 msk kalvfond
1 tsk olivolja
2 dl crème fraiche, lätt
4 st basilikablad
130 g fullkornsris


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Mixa vitlöken och löken till en puré. Blanda sedan med färsen,
franska örterna, senap, ägg, kalvfond, salt och peppar.

När färsen är jämn och smidig, tillsätt ströbröd tills färsen har en fast
och torr konsistens som är lätt att forma till biffar. Gör först ett
stekprov och se om färsen smakar bra. Forma sedan biffarna till cirka
185 gram stora biffar.

Förstek nu biffarna i en panna med lite olivolja
och kör sedan av i ugnen på cirka 150 grader i 20 minuter.
Hacka basilikan fint och blanda med crème fraiche, salt, peppar och
lite pressad vitlök.

Koka ris i en kastrull med lite salt och rikligt med vatten. Sila av i ett
durkslag. Servera.

Näringsinnehåll per portion: 1228 kcal; 80 g protein, 25 g fett, 113 g
kolhydrater

Visningar: 97
Inlagt 2019-11-11 01:19:11